Az eseményen Gólya István, a javítóintézet telephelyének vezetője hangsúlyozta: a park karbantartásával nem csak a környezet védelméhez járulnak hozzá. A város zöldfelületeit is gyarapítják, növelve ezáltal az ott élők komfortérzetét.

Dénes Sándor és Cseresnyés Péter is részt vett a faültetésen.

 Gólya István Igazgatóhelyettes Úr e Nemes nap alkalmából Emléklapokat adott át Dénes Sándor Polgármester Úrnak és Cseresnyés Péter Államtitkár Úrnak.

 

– Növendékeink többségének életében korábban nem volt jelen a környezettudatosság – fűzte hozzá Gólya István. – Sokuk számára ismeretlen érzés a valahova tartozás, a gondoskodás is. Az intézet falain belül e hiányosságok pótlása áldozatos munkával megtörténik, ám a kinti világban is szükséges mindezek kiépítése.

 

Forrás: 

Javítóintézet a dunántúlon

Célja: az előzetes letartóztatás és javítóintézeti nevelés végrehajtását az ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés elvének megfelelve egyaránt biztosító intézmény kialakítása a Dunántúlon a bűnelkövetéssel vádolt fiatalkorú érdekében a szocializációt és reszocializációt, a társadalmi reintegrációt és a munkaerő-piaci integrációt elősegíteni képes személyi, környezeti és tárgyi feltételek biztosítása