A fiatalok életében fontos, hogy lássák, van kiút a kriminalizált életmódból. Ambrus előadása szemük elé tárta, hogy van hozzájuk hasonló szociokulturális környezettel, múlttal és gondolkodással rendelkező személy.
Az előadás középpontjában a „van ebből kiút” mottó állt.
Attila gyermekkorával,családi helyzetével és elkövetett bűncselekményeivel, kapcsolatos bűntudatával példaként szolgálhat a növendékek számára.

Ambrus gyermekkorától fogva intézeti nevelt volt, mint a növendékeink közül sokan mások. Javítóintézeti nevelése után, mivel nem volt szülői támogató rendszer kriminalizálódott és bűncselekmények sorát követte el, amelyről megbánással mesél a fiataloknak.
Az előadás interaktív volt, a fiatalok őszintén és nyíltan beszélgettek és tették fel kérdéseiket az előadónak.

 

Javítóintézet a dunántúlon

Célja: az előzetes letartóztatás és javítóintézeti nevelés végrehajtását az ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés elvének megfelelve egyaránt biztosító intézmény kialakítása a Dunántúlon a bűnelkövetéssel vádolt fiatalkorú érdekében a szocializációt és reszocializációt, a társadalmi reintegrációt és a munkaerő-piaci integrációt elősegíteni képes személyi, környezeti és tárgyi feltételek biztosítása