A 2017-es évi Kanizsai Városnapon lehetőséget kaptak a Nagykanizsai Javítóintézet növendékei, hogy a kézműves kirakodóvásárban egy saját standdal ismételten megmutassák munkásságaikat.

A fiatalok saját készítésű ajándéktárgyakkal készültek a rendezvényre. Készültek festmények és kézzel készült kosarak, de számos karkötő, tolltartó, és
egyéb kézműves ajándék is helyet kapott az standnál.

A fiatalok becsület kasszát helyeztek el a standnál, így akinek megtetszett valami egy jelképes összeggel támogathatta az Intézet növendékeit és magával vihette az általa választott ajándéktárgyat.

A két nap alatt összegyűjtött összeget a növendékek fejlesztésére fordítja az Intézet.

 

Még a Növendékek egy része a standnál mutatta be az általuk készült tárgyakat a többi növendék Dobri Noémi kolléganő felkészítésével egy színvonalas műsort adott elő a szombati nap folyamán.

A műsorban a növendékek megmutatták zenei és versmondó tudásukat is. A közönségnek a kapott visszajelzések alapján nagyon tetszett.

Javítóintézet a dunántúlon

Célja: az előzetes letartóztatás és javítóintézeti nevelés végrehajtását az ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés elvének megfelelve egyaránt biztosító intézmény kialakítása a Dunántúlon a bűnelkövetéssel vádolt fiatalkorú érdekében a szocializációt és reszocializációt, a társadalmi reintegrációt és a munkaerő-piaci integrációt elősegíteni képes személyi, környezeti és tárgyi feltételek biztosítása