Másodjára ültük közösen a karácsonyt a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjával.
Az intézet számos szép szobanövényt kapott tőlük ajándékba, melyek immár a fiatalok körleteit díszítik.  

Az ünnepségen a Hölgykórus karácsonyi dalokat énekelt, majd M. Kristóf növendékünk Túrmezei Erzsébet: Krisztusra várunk című versét szavalta el nagy átéléssel.
Ezután a Hölgyklub verses összeállítása következett. A gyertyagyújtás után Szűcs Imre, A Felsőtemplom plébánosa szólt a fiatalokhoz.
Mindnyájunk figyelmét arra hívta fel, hogy a szeretet nem érzelem, nem szimpátia. A szeretet döntés. Döntés a jó mellett, amellett, hogy a másiknak a jót akarjuk.

Ezután néhány növendék karácsonyi muzsikával örvendeztette meg a közönséget.

Ezt a programot végül fehér asztal melletti közös teázás, meghitt beszélgetés zárta.

Ezekben a napokban a kreatív foglalkozásokon készített kézműves ajándékaikat árusíthatták a fiúk az Erzsébet téren.

A Szentestét megelőzően Bertók Dániel református segédlelkész és muzsikus társai tartottak növendékeinknek szívhez szóló, imádságos összejövetelt Karácsony fényében.
Ezt követően T. Armand és B. Zsolt növendékek rajzos vetítésével és a hozzá felolvasott Pásztorjátékkal köszöntöttük a szívünkben újra megszülető Kisjézust.

Majd a karácsonyfa alól átvehették a fiúk az ajándékukat.

 

Javítóintézet a dunántúlon

Célja: az előzetes letartóztatás és javítóintézeti nevelés végrehajtását az ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés elvének megfelelve egyaránt biztosító intézmény kialakítása a Dunántúlon a bűnelkövetéssel vádolt fiatalkorú érdekében a szocializációt és reszocializációt, a társadalmi reintegrációt és a munkaerő-piaci integrációt elősegíteni képes személyi, környezeti és tárgyi feltételek biztosítása